Ett nytt beroende

Det är så lätt att bli beroende av njutningar av olika slag;
Mat, alkohol, motion (enligt vissa jag känner) droger eller spel

Jag står inför ett stort beroende just nu som jag njuter mycket av, som ger mig abstinens när jag inte får njuta och gör att jag under timmer går in i mig själv och inte är kontaktbar.

Filosofiska rummet är mitt nya beroende, jag kan inte få nog. ”Det är ett reflekterande samtalsprogram där gästerna ges tid att utveckla sina resonemang. Det här är för dig som är intresserad av klassiskt filosofiska ämnen såväl som vår tids mest brännande etiska, moraliska och politiska dilemman”.

Jag upplever det som när jag lyssnar på nyheter på lätt svenska eller tittar på Lilla aktuellt, plötsligt förstår jag det där svåra, som jag inte riktigt hängde med på när såg Rapport eller satt på ett föredrag och undrade om det kan vara meningen att just jag skall förstå vad de pratar om.

Har laddat ner en mäng program på min telefon, som numera inte lämnar min sida. Maken brukar viska ”my precious” med hes röst som i Sagan och Ringen, när jag sitter och pillar med den. Fast nu är det inte längre mailen eller Wordfeud som härjar utan Filosofiska rummet.

2 kommentarer på “Ett nytt beroende
  1. Lisa skriver:

    Det låter väldigt härligt och intressant :-) !
    Jag ska ta en titt, nån gång, på detta program :-) !!!

    KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAm

  2. Gunilla skriver:

    Men åååh!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>