Min första skrivuppgift klar

Att börja sin första skivuppgift under magister utbildningen är sårbart. Det första vi har fått göra är att titta på en arbetssituation där vi misslyckads eller känner att vi kunnat göra annorlunda. Första kursen heter kunskap och utforskning och jag har vänd och vridit på meningar, försökt att förstå de gamla grekernas syn på kunskap och fläta in det i mitt resonemang om hur jag kunna ha gjort annorlunda.

Det har varit spännande att möte bland annat; Sokrates, Aristoteles, Gadamer, Husserl, Dewey och deras syn på kunskap. Inte för att jag har förstått allt, de använder ofta krångliga ord, sätter in dem i långa meningar och hittar på egna obegripliga ord med långa förklaringsmodeller.

Min lärare tycker att jag är klar med uppgiften nu. Jag har besvarat hennes frågor i texten, filat på mina egna meningar och svensk/danska formuleringar. Mina fem sidor om ett möte som inte blev som jag hade tänkt har givit mig självinsikt och kunskap på en ny nivå.

En magister uppsats är 50 sidor, så det är långt kvar till mål. Jag har en spännande framtid framför mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>