Vad är mod?

Kan det vara:
Att hålla ett tal?
Att hoppa bungeejump
Att gå på glödande kol?
Att simma naken? Att springa ett maraton?

Visst går det att göra detta, att säga till sig själv att ”ryck upp dig nu, kom igen, så gör jag det”

Frågan är om inte det är missförstådd mod?

Är inte riktig, äkta mod, att visa vem jag egentlig är?

Jag tror de flesta av oss drömmer om längst inne är att våga visa vem jag egentlig är. Att bli accepterat för mina svagheter, pinsamheter, fel och brister, att bli älskat för den jag är.

Kanske är mod detta:
Jag är inte redo (att hålla tal)
Jag har inte lust (att hoppa bungeejump)
Jag är rädd (för glödande kol)
Jag är för lat (för att springa ett maraton)

Den dagen jag verkligen vågar att göra det, då kommer modet. Inte för att du skall bevisa något, utan för att du verkligen vill gör det som du tidigare var rädd för.

Vi behöver vinna något på det vi gör, mitt huvud behöver tro på att det är ett tal jag vill hålla, att glödande kol är grejen och att en magister uppsats i praktisk kunskap/filosofi är det ända rätta.

Nästa vecka börjar termin nummer två, kurserna våren 2014 heter ”skrivande” och ”människosyn” Pirrigt känns det, prestationsångest har jag, MEN det känns helt rätt i mitt huvud. Jag ser mig själv på magister pallen, men uppsatsen i högsta hugg, jag känner mig redo att visa för omvärlden vem jag är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>